01 February 2017

Persekolahan Dini Hafiy SKPP 11(2)


Sambil2 iklan,Beg Sekolah ini..Jenama Impact

Sangat Bagus!!

Disebabkan dapat pegang blog terus la update pasal anak bujang sorang ni.. Alhamdulillah besar anak ku ni,,,dulu menjaga masa kecil macam2 masalah yang dihadapi seperti tukar pengasuh berkali2 dan asik keluar masuk klinik dan wad. 

Tak sangka akhirya segala masalah dapat diatasi dan syukur anak semakin besar semakin baik keadaannya...

Bila dikenang semasa sakit selepas bersalin tak dapat bayangkan....

Dia la abg dan protector aku. Segalanya apa yang aku lakukan untuk keluarga ini dan khususnya utk anak2.

walaupun selalu kene marah dan geram2, tapi ini semua untuk kebaikan. Dalam masa sama aku biar dia salah sikit2 untuk dia tahu dan belajar  dari kesilapan. Ibu bapa moden samala macam aku, aku juga tidak terlepas dengan gajet dan protect lebih2, HP mmg berhad.. seminggu 2x saja main..dan aku juga kdg2 ada kesalahan sendiri menegah itu tak boleh ini tak boleh sepatutnya aku biar jer...ini la ibu bapa moden...sejak tahun lepas aku hadkan pengunaan HP nampaknya banyak perubahan. Dia tidak terlalu agrasif dan boleh kawal diri..Kalau dia main game di HP mesti sangat aktif dan degil!! itu sebabnya aku terus pangkah dia main game di HP. Aku cuab bagi dia aktiviti..

Berbalik kisah di sekolah, afy sekarang selesai boleh membaca, mengira yg susah2 dan boleh faham bahasa arab dan syukur ingat solat..kadang2 dia lupa aku biar jer...supaya dia ingat sendiri tanggunjawab. Lagipun dia kanak2. Dia kata di sekolah dia boleh dan faham apa yang cikgu ajar..dan balik dia ceritakan kepada aku.

Memang dipermulaan sekolah agak kelam kabut..5 hari aku cuti macam2 berlaku...mungkin dia terkejut sebab sekolah sangat bebas..lama kelamaan kelasakan dia bertambah kurang dan boleh ikut peraturan...pagi memang aku yang hantar,tengahari ada Wak ambik hantar rumah transit utk mandi , makan dan Wak hantar semula ke KAFA P9.

Walaupun suami aku takde di sini, syukur aku dipermudahkan dan segala yang aku fikir negetif atau susah itu ini, telah dapat aku atasi sendiri..

Sesi Orientasi Tahun 1

Dini Hafiy

No comments:

Dalis Sofeeya

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Dini Hafiy

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wedding

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Kucingku

PitaPata - Personal picturePitaPata Cat tickers